Algemene Vergadering FEBHEL 2023

Afbeelding

De jaarlijkse Algemene Vergadering van de Belgische Interprofessionele Federatie voor Hout-energie werd gehouden op 21 juni 2023. Het was een gelegenheid om aan alle aangesloten bedrijven een overzicht te geven van de acties van het afgelopen jaar.

FEBHEL is actief in het vertegenwoordigen en verdedigen van de sector in een brede waaier van belangrijke kwesties voor de toekomst: PACE, herziening van het steunmechanisme voor elektriciteitsproductie, wijziging van de rekenwaarden voor de toekenning van groenestroomcertificaten (CPMA-waarden), AGW-verwarming, PEB, energielabel, RED II & RED III, AGW-duurzaamheid, Regionaal Bosprogramma (Assises de la forêt), open deuren, persbericht, campagne "La Maîtrise du Feu", ...

De leden van de federatie hadden ook de gelegenheid om de toekomstige acties en doelstellingen van FEBHEL voor de komende jaren te bespreken. Het FEBHEL memorandum werd ook gepresenteerd.

Tot slot is de Algemene Vergadering ook een gelegenheid om een expert uit te nodigen om een specifiek onderwerp te bespreken. Dit jaar kwam de heer Jean-Christophe MAISIN van de Service Public de Wallonie (SPW) met ons praten over de duurzaamheid van biomassa in relatie tot de implementatie van de Europese richtlijn voor hernieuwbare energie (RED II). Dit zijn onderwerpen die onze sector zullen blijven uitdagen bij de herziening van de richtlijn. De conferentie trok veel belangstelling van onze leden, die deze duurzaamheidscriteria moeten toepassen op de grondstof.